SJE | Tanárképző Kar

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Elismerés a SJE kórusának
Elindult a SJE alumnusi rendszere
  1. TERMÉSZETTUDOMÁNY
  2. E-LEARNING
  3. TECHNOLÓGIA
  4. ÖSZTÖNDÍJAK
Szereted a természetet? Kíváncsi vagy az élet működésére? Legszívesebben programozóként dolgoznál a jövőben? Tanulj a Selye János Egyetemen! A Tanárképző Kar a természettudományokon belül biológia, kémia, informatika és matematika szakpárosításokban kínál képzéseket alap- és mesterfokon. A magas színvonalú oktatást hazai és külföldi minősített oktatók, valamint a legmodernebb követelményeket is teljesítő biológiai és kémiai laboratóriumok és technológiák biztosítják. Ezen kívül a természettudományi képzés kiemelt támogatásának köszönhetően speciális ösztöndíjban is részesülhetsz. Jelentkezz elektronikusan, és tanulj 2014 őszétől a komáromi Selye János Egyetemen!
Az e-learning olyan, számítógépes hálózaton elérhető képzési forma, amely a tanítási-tanulási folyamatot hatékony, optimális ismeretátadási, tanulási módszerek birtokában megszervezve mind a tananyagot és a tanulói forrásokat, mind a tutor-tanuló kommunikációt, mind pedig az interaktív számítógépes oktatószoftvert egységes keretrendszerbe foglalva hozzáférhetővé teszi a tanuló számára [forrás: Wikipedia]. Évek óta folyamatosan bővül azon intézmények sora, melyek hagyományos oktatási formáikat kiegészítik az online képzési formával is. Ennek előnyei vitathatatlanok, és többek között ezek hatására is döntöttünk úgy a SJE Tanárképző Karán, hogy hallgatóink részére felkínáljuk az új technológia biztosította lehetőségeket.
Bár az egyetem nem műszaki irányultságú, a modern technológiák intézményünkben is kiemelkedő szerepet játszanak, mind az oktatásban, mind pedig azon kívül. A Tanárképző Kar épülete gyors WiFi-lefedettséggel rendelkezik, így az online tartalmak elérhetők akár drótnélküli készülékekről, akár a három gépteremben levő gépekről vagy pedig az épületben telepített terminálokról is. Az akadálymentes információközlést biztosítják a folyosókon elhelyezett nagyméretű képernyők is. Az egyes tantermek digitális projektorokkal kerültek felszerelésre; ugyancsak az oktatási folyamatot segíti a mobil, ill. fix telepítésű interaktív táblák használata is. Oktatóink egyre szélesebb körben próbálják bevonni a hallgatókat az elektronikus tanulási környezetek használatába, így karunkon is egyre több szak kínálatában jelennek meg a hagyományos formában oktatott tárgyak mellett online kurzusok is.
Ha úgy érzed, hogy hallgatóként szívesen tennél többet az egyetemért, képviselnéd akár egy versenyen vagy pályázaton, itt a lehetőség. Jó hír, hogy mindezt intézményünk nem csak erkölcsileg, de anyagilag is honorálni tudja ösztöndíj formájában. Kiemelkedő aktivitásukért hallgatóink motivációs ösztöndíjban részesülhetnek, s ugyancsak jutalmazzuk legjobb tanulmányi eredményeket elérő diákjainkat is. Nem elég? Tanulj kémia, biológia, matematika vagy informatika szakon, ahol tanulmányi eredményeidtől függően további szakösztöndíjban is részesülhetsz. Ismereteidet bővítheted külföldi részképzések formájában is, ehhez elég megpályázni egy ösztöndíjat az ERASMUS- vagy CEEPUS-programban.

Alumnusi rendszer