Hlavné menu UJS

Magna Charta Universitatum

16. septembra 2022 v tretí deň jubilejnej konferencie Magny Charty Observatory na pôde najstaršej univerzity v Bologni, ktorá dostala prvý štatút univerzity v roku 1158 od cisára Fridricha Barbarossusa aj Univerzita J. Selyeho sa zaradila medzi 57 oficiálnych nových  signatárov Magny Charty v rámci slávnostnej podpisovej ceremónie.

Účastníkom tejto slávnosti blahoželali Giovanni Molari, rektor Univerzity v Bologni a prezident a predseda Správnej rady Magny Charty Observatory Patrick Deane.

"Svet môžeme zmeniť, ak budeme stáť spolu" - tento slogan zaznel z úst rektorov, ktorí svojím podpisom potvrdili svoj záväzok voči princípom akademickej slobody a študentov. Prvá charta bola podpísaná v Bologni v roku 1988 rektormi 435 univerzít, pričom v súčasnosti je tento dôležitý dokument podpísaný 967 univerzitami a naša univerzita je medzi nimi.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.

  
spam vedelem